Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В закладах освіти та культури громади продовжують вшановувати Лесю Українку

Дата: 27.02.2018 17:35
Кількість переглядів: 814

 

 

       

 

 

 

 

26 лютого 2018 року  в ЗОШ І-ІІ ступеня с. Завидів відбулась літературна година «Я жива, я буду вічно жити, бо маю в серці те, що не вмирає», присвячена 147-й річниці від дня народження волинської поетеси Лесі Українки, яку підготували і провели  здобувачі освіти 7 та 9 класів під керівництвом вчителя української мови і літератури А.В. Слісарчук та директора будинку культури Н.В. Редько, усний журнал «Співачка досвітніх вогнів» та конкурс читців творів Лесі Українки з учнями 4 класу, який підготувала класовод  Л.М. Іванюк.У ході заходів присутні мали можливість  ознайомитися із сторінками життя і творчості геніальної поетеси, співачки досвітніх вогнів  Лариси Петрівни Косач. Велике враження справила на присутніх інсценізація поеми «Ізольда Білорука» у виконанні Андрія Панасюка, Надії Іванчук, Богдани Слюсарчук та Богдани Шлапак та декламування вірша «Хотіла б я піснею стати» у виконанні Марії Іщук. Продовженням заходу для присутніх став  викладка літератури, присвячена творчості  поетеси.

      Відповідні заходи відбулись  і в закладі освіти с.Трубки . З цієї нагоди  до 147-ї річниці з дня народження нашої славної землячки, було проведено ряд заходів, а саме: тематичні уроки, міні-повідомлення «Цікаві факти із життя нашої славетної землячки»; бесіди «На крилах Лесиних пісень»; виховні години «Стежками Лесі Українки», «Співачка Волинського краю»; заочна подорож у літературно-меморіальний музей Лесі Українки в Колодяжному; літературна вікторина «Живе й зоріє поміж нас щире Лесине слово». Крім того, оформлено книжкову виставку «ЇЇ Волинь співала колискові".
    
Приклад життя і творчості Лесі Українки гідний наслідування в усі часи, а спадщина, яку залишила після себе родина Косачів, є безцінним подарунком для багатьох поколінь.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь